کد خبر: ۵۹۴۷۷۷
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵ 23 April 2018

یکی از انحرافاتی که از گذشته تاکنون در خصوص شرح وظایف و اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی و صدالبته از سوی خود نمایندگان در افکار عمومی شکل گرفته و جا افتاده است، اختیارات معجزه آسا برای مراجعه مردم و حل و فصل همه مشکلات اجرایی آنان توسط وکلای ملت است!

این در حالی است که قانون اساسی، وظیفه و اختیارات نمایندگان را در دو حوزه نظارت و تقنین(قانونگذاری) منحصر دانسته و مکانیزم های اعمال این وظایف را کاملاً مشخص بیان کرده است.

اما این پرسش مطرح می شود که چرا اغلب نمایندگان با علم به چارچوب اختیارات خود علاقه دارند تا این گونه وانمود کنند که کلید همه مشکلات ریز و درشت اجرایی مردم دست آنهاست و ملت لاجرم برای حل مشکلاتشان به آنان مراجعه کنند که پاسخ این سئوال را بدون هر گونه توضیحی می توان در فصل های انتخابات و صندوق های رای جستجو و پیدا کرد.

صرفنظر از معضلات فراوان ناشی از دخالت نمایندگان در اموراجرایی حوزه های انتخابیه، رها کردن وظایف سرنوشت ساز خود در حوزه نظارت و قانونگذاری و موضوعات مهم دیگر، آنچه که بهانه انتشار مطلب حاضر شد، آسیب شناسی رفتار نمایندگان استان اردبیل در مواجهه با سفرهای استانی مقامات دولتی است که گمان می رود به دلیل تکرار در ادوار مختلف به یک رویه و عادت مبدل شده است.

با نهایت تاسف باید گفت که امروز شان و جایگاه نمایندگی آن قدر تنزل پیدا کرده که نمایندگان استان با ذوق زدگی، حرارت و افتخار و در نقش سخنگویی مقامات دولتی که اتفاقاً طبق قانون اساسی و میثاق با ملت، باید ناظر جدی و قاطع بر عملکرد آنان باشند،رفتار کرده و خبر سفر فلان رئیس سازمان و وزیر به استان را در رسانه ها اعلام عمومی می کنند!

این در حالی است که اگر قرار بر اعلام خبر سفر کاری مقامات دولتی به استان باشد، این وظیفه مدیر زیرمجموعه سازمان و وزارتخانه در استان و تشریح اهداف سفر است.

اما براستی چرا نمایندگان استان برای اعلام این اخبار از یکدیگر سبقت می گیرند که در پاسخ گفت که به نظر می رسد آنان تلاش دارند تا از این طریق، نفوذ و قدرت خود را به رخ کشیده و وانمود کنند که با کشاندن وزیر و رئیس سازمان به استان، وظایف نمایندگی را بهتر به انجام رسانده اند.حال آن که قدرت و نفوذ یک نماینده در انجام وظایف نظارتی در خانه ملت از طریق مکانیزم های تذکر،سئوال و استیضاح مقام اجرایی ناکارآمد و مجبور ساختن او برای توضیح، پیگیری و حل مشکلات و خواسته های به حق مردم نه در پشت میز ریاست و وزارت بلکه در محل حوزه های انتخابیه است.

این وجیزه متعاقب انتشار اخباری از سوی برخی نمایندگان استان و اعلام سفر قریب الوقوع رئیس سازمان تامین اجتماعی و وزیر ارتباطات به استان اردبیل منتشر می شود و نگارنده امیدوار است از طریق اصحاب قلم و منتقد، برخی رفتارهای ناصواب مسئولین آسیب شناسی و به نفع عمومی اصلاح شود.

تابناک اردبیل

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۷
اخیرا در برنامه ای حضور داشتیم در فرهنگسرای فدک که اتفاق مشابهی افتاد و بنده خدا میهمان از تملق هایی که نثارش میکردند حسابی مات و مبهوت شده بود . آقای تندگویان یکی از معاونین وزیر ورزش و جوانان در برنامه ای که به مناسبت تجلیل از جوانان برتر برگزار شد خودش مات و مبهوت مانده بود از اون همه القاب و تعریف و تمجید که ازش میکردند به طوری که وقتی برای صحبت کردن در جایگاه قرار گرفت اعتراف کرد که بابا: اونی که تعریفشو میکردین شک دارم که من هستم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
وقتی منتخب ما نمی تواند و قادر نیست خواسته های بحق مردم را در خصوص تکمیل و بهره برداری راه آهن ،منطقه آزاد ، اشتغال زایی و رفع بی کاری جوانان از طریق نظارت بر توزیع همگین اعتبارات عمرانی ملی و توازن سرمایه گذاری های زیر بنایی در کشور با رایزنی و پیگیری قانونی جامعه عمل بپوشاند خوب چه کار کند؟ یرای تکمیل ریزومه اهداف آتی یا باید جوک گوی و مایه نشاط رئیس باشد و یا آلبومی از عکس یادگاری با مسئولین دولتی در سفر های استانی داشته باشد
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار