خان نخست هنر ششم در لرستان/ نمایش‌های روز اول جشنواره اجرا شد

گروه استان‌ها- سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان در حالی برگزار شد که هنرمندان نمایش‌های روز اول خود را اجرا کردند.
کد خبر: ۱۱۸۸۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹ 02 November 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان لرستان، تئاتر با ترکیب عناصر بصری، شنیداری و احساسی، تجربه‌ای را به مخاطب می‌دهد که تنها در آن زمان اتفاق می‌افتد. برخلاف تماشای فیلم یا سریال‌های تلویزیونی به تنهایی و در خانه، که امروزه به طور فزاینده‌ای رایج شده است، تماشای تئاتر زنده روی صحنه فعالیتی است که افراد را دور هم جمع می‌کند و حس اجتماعی را تقویت می‌کند. 
تئاتر هنری با قدمت سه هزار ساله می‌باشد که با وجود گذشت زمان و گسترش عناصری مانند سینما، تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی همچنان جایگاه خود در زندگی ما را حفظ کرده است. 
سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان از امروز دوازدهم آبان ماه آغاز شده و تا چهاردهم آبان ماه ادامه خواهد یافت که در نهایت دو اثر برتر شناخته شده آن به جشنواره فجر راه خواهند یافت. 
 
داوران بخش خیابانی جشنواره چه کسانی هستند؟ 
 
با حکم دبیر جشنواره داوران بخش خیابانی سی‌وششمین جشنواره تئاتر لرستان معرفی شدند. 
وهاب امرایی کارشناس ارشد کارگردانی است که  آغاز فعالیت هنری‌اش در سال ١٣٧٤ است.
وی برنده عناوین برتر در جشنواره‌های مختلف منطقه‌ای و ملی است که نگارش چندین مقاله تخصصی و پژوهشی در رشته تئاتر و چاپ و نشر اولین کتاب تخصصی رشته کارگرانی در استان لرستان را در کارنامه خود دارد. 
یوسف مرادیان کارشناس ارشد ادبیات نمایشی است که آغاز فعالیت هنری‌اش در سال ۱۳۶۸ است.
نویسندگی نمایشنامه‌های مویه بهتر از لیلی، طپانچه ملاقات دوستانه و نیز کارگردانی نمایش‌های پنجره‌ای بر بادها، کمدی اکتشافات موید و... از جمله فعالیت‌های وی است.
مرادیان همچنین بازیگر نمایش‌های بانوی صحرا، موید گل‌های شیشه‌ای و بازی در فیلم‌های بی‌پلامار، سه بعلاوه یک و فیلم کوتاه سرکتاب و... را در کارنامه هنری خود دارد. 
وی مدرس تئاتر در موسسات آزاد کشور و ادارات ارشاد شهرستان‌های استان است. 
عباس خسروی، کارشناس گرافیک است و فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۷۳ آغاز کرده است. 
خسروی کارگردان و بازیگر نمایش‌های پریچهر، آل بیژن و منیژه زن و مرد روی زمین ۱۳۰، دی آقا لیلا، آب خاک باد آتش، لیلا، عجیب‌السلطنه، چشم‌ها است. 
همچنین نویسنده و کارگردان نمایش‌های خیابانی مجلس خواستگاری، عمو نوروز و ننه سرما را در کارنامه دارد.
وی که مدرس بازیگری و کارگردانی در آموزشگاه هنر‌های نمایشی پندار به مدت ۱۰ سال بوده عضو کانون منتقدان تئاتر لرستان است. 
۶ اثر در بخش خیابانی سی‌وششمین جشنواره تئاتر لرستان در معرض داوری  قرار خواهند گرفت.
 
هیئت داوران جشنواره را بشناسید 
 
سه هنرمند برجسته عرصه تئاتر، اعضای هیئت داوران سی‌و ششمین دوره جشنواره تئاتر استان لرستان را تشکیل می‌دهند. 
این افراد از روز شنبه ۱۲ آبان تا دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳، کار داوری ۹ نمایش راه یافته به جشنواره را انجام خواهند داد. 
فرهاد قائمیان؛ بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون؛ فعالیت هنری را از سال ۱۳۷۰ آغاز کرد. سال ۱۳۷۲ با حضور در فیلم «دمرل» پا به عرصه سینمای حرفه‌ای گذاشت و در سال ۱۳۸۵ با سریال «وفا»، مقابل دوربین تلویزیون رفت. او علاوه بر بازیگری، تجربه کارگردانی، تهیه کنندگی، مدیریت تولید و طراحی صحنه و لباس را نیز دارد و چندین کتاب مطرح در حوزه تئاتر و سینما را روانه بازار کتاب کرده‌است. در کارنامه فرهنگی و هنری قائمیان دبیری و داوری جشنواره‌های ملی و بین‌المللی بسیاری در حوزه‌های مختلف به چشم می‌خورد. 
مهرداد کوروش‌نیا؛ نویسنده و کارگردان تئاتر، متولد آبان ۱۳۵۳ و فارغ‌التحصیل کارشناسی تئاتر از دانشگاه سوره است. وی نگارش متون نمایشی زیادی را در کارنامه دارد که در بین آنها، نمایشنامه «آقا لیلا» به زبان آلمانی و «آخرین نامه» به زبان ایتالیایی و انگلیسی ترجمه شده است. او همچنین با کارگردانی نمایش‌هایی نظیر آرمانو، رو هر، درخت‌ها و آقا لیلا در جشنواره‌های متعدد بین‌المللی حضور داشته است. 
فرزان دلفانی بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما و دارای مدرک کارشناس ارشد بازیگری است. وی به عنوان مدیر بخش ارزشیابی و نظارت چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور داشته است، همچنین دبیر اجرایی سیزدهمین دوره رویداد تئاتر صاحبدلان، عضویت در شورای سیاست‌گذاری اولین جشنواره جوان فصل نو خرم‌آباد و دستیاری سردبیر برنامه شب تئاتر شبکه چهار را در کارنامه خود دارد.
 
جدول کامل برنامه‌های سی‌وششمین جشنواره تئاتر/ آغاز به کار جشنواره در خرم‌آباد 
 
سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان لرستان امروز شنبه دوازدهم آبان ماه میزبان مخاطبان بود. 
از صبح امروز شنبه دوازدهم آبان ماه با اجرای نمایش "خلعت نکو" میزبان مخاطبان بود.
«ترویج فرهنگ مقاومت و ایثار»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان‌های اصیل خانواده و ارتباط نسل‌ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت‌پذیری» از اهداف ستاد برگزاری سی‌ششمین جشنواره تئاتر استان لرستان است که در این دوره به دبیری پژمان شاهوردی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و با همکاری موسسه هنر‌های نمایشی لرستان، شهرداری و شورای اسلامی شهر خرم‌آباد و با هدف «تقویت و کشف استعداد‌ها و ظرفیت‌های هنری استان، تزریق نشاط اجتماعی» در خرم‌آباد برگزار می‌شود.   
بر اساس جدول منتشرشده از سوی ستاد برگزاری سی‌و‌ششمین جشنواره تئاتر استان لرستان برنامه کامل اجرا‌های نمایشی این دوره از جشنواره به شرح زیر اعلام شده است:
شنبه ۱۲ آبان ساعت ۱۰ صبح، «خلعت نکو» به کارگردانی ناهید گودرزی در تالار شهید آوینی، ساعت ۱۱ «پست‌چی» به کارگردانی حسام شریعتمداری، ساعت ۱۵،   «روز سیاوش» به کارگردانی امیرحسین غفاری تالار شهید آوینی، ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه اجرای خیابانی «چتری برای زندگی» به کارگردانی حجت خادم‌فر. 
در ادامه اجرا‌های عصر ۱۲ آبان ماه ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه نمایش خیابانی «چرا اینقدر بمب درد دارد» به کارگردانی مسلم صالحی  در محوطه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مخاطبان اجرا خواهد شد و ساعت ۱۸ پلاتو شیدا میزبان اجرای نمایش «بمب‌بست (کلاه قرمزی)» به کارگردانی مهشید دالوند خواهد بود. 
در پایان روز نخست اجرا‌ها ساعت ۲۰ نمایش  «مسافرخانه‌ای در برف» به کارگردانی عرفان مقصودی در تالار شهید آوینی به روی صحنه خواهد رفت. 
همچنین در روز‌های برگزاری جشنواره ساعت ۱۹ تا ۲۰ نشست‌های آموزشی با موضوع تئاتر در مجتمع فرهنگی هنری شهید آوینی برگزار می‌شود. 
 
"خلعت نکو" با یاد سید و سالار شهیدان به روی صحنه رفت 
 
سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان در حالی صبح امروز با هنرنمایی هنرمندان و استقبال قابل توجه مخاطبان در تالار شهید آوینی آغاز شد که دبیر اجرایی  این رویداد در آغاز فرآیند اجرای این جشنواره به نمایندگی از هنرمندان شرکت‌کننده در رویداد نسبت به شهدای عرصه مقاومت و امنیت ادای احترام کرد. 
روز نخست این جشنواره که به نوعی اولین رویداد رسمی طی دوره مدیریتی جدید موسسه هنر‌های نمایشی استان لرستان نیز محسوب می‌شود، با اجرای نمایش "خلعت نکو" به کارگردانی ناهید گودرزی از شهرستان الیگودرز آغاز شد. 
این نمایش که با موضوع واقعه عاشورا اجرا شد مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. 
دبیر جشنواره تئاتر لرستان از عموم هنرمندان و شهروندان برای حضور و تماشای آثار جشنواره دعوت کرد تا گرمابخش بیشتر این جشنواره و باعث افزایش انگیزه جوانان و فعالان تئاتر لرستان باشند.
نمایش خیابانی " پست‌چی" اجرا شد 
در دومین اجرای نخستین روز سی‌وششمین دوره جشنواره تئاتر لرستان نمایش خیابانی " پست‌چی" به کارگردانی حسام شریعت‌مداری اجرا شد. 
این نمایش در محوطه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با موضوع فرهنگ مقاومت و ایثار برای مخاطبان اجرا شد. 
داوری بخش آثار خیابانی را وهاب امرایی، یوسف مرادیان و عباس خسروی عهده‌دار هستند. 
 
«روز سیاوش» با رویکردی متفاوت به روی صحنه رفت 
 
در سومین اجرای سی‌و ششمین جشنواره تئاتر لرستان و نخستین اجرای عصر شنبه «روز سیاوش» با نمایشنامه‌ای از «شکرخدا گودرزی» و به کارگردانی «امیرحسین غفاری» از شهرستان بروجرد با رویکردی متفاوت به روی صحنه رفت. 
«سیاوش» سمبل پاکی، سادگی، صداقت و معصومیت در شاهنامه است، داستان او از جذاب‌ترین و حماسی‌ترین داستان‌های این منظومه است و علاوه بر داشتن همه ویژگی‌های حماسه یعنی؛ داستانی بودن، نمادین بودن، مشترک بودن بین همه اقوام، روایتگر جنگ‌ها و دلاوری‌ها بودن، نمایانگر آداب و رسوم انسان بودن، از وجه تمثیلی و نشانه‌شناسی اسطوره‌ای  در بین مردم ما قابل اهمیت است. 
در این داستان با نگاهی حکمت‌نگر، تکامل همه مراتب انسانی در شخصیت سیاوش بیان می‌شود؛ هرچند در پایان این اسطوره قربانی خیر‌خواهی، صلح درونی خود و صداقت معصومانه‌اش می‌شود. 
سیاوش پهلوانی است که هرچند جنگجویی دلیر و تواناست، اما بر خلاف دیگر پهلوانان شاهنامه از جنگ و کشتار بیزار است و خواهان پیروزی و نامی که برآمده از این جنگ باشد، نیست و به دلیل دارا بودن همین تضاد‌ها و کشمکش‌های درونمایه‌ای در داستانش، وجوه دراماتیک در روایت  حماسی این اسطوره بسیار است و همین منجر شده تا بعد از داستان «رستم و سهراب»، سوژه خوبی برای صحنه نمایش باشد. 
در نمایش «روز سیاوش» می‌توان نگاه «شکرخدا گودرزی» را با رویکردی متفاوت در نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی «امیرحسین غفاری» به دو بخش مجزا تقسیم کرد؛ او در مقام نویسنده با نگاهی کاملاً تمثیل‌شناسانه و سمبلیک به روایت داستان سیاوش می‌پردازد و با خلق زبانی شاعرانه، اما گویا و ساده، به دور از کلیشه‌های بارز زبان‌شناسی رایج در این‌گونه آثار نمایشی شاهنامه‌محور و کشف و پرداخت نکات دراماتیزه داستان «سیاوش»، تا حدودی توانسته  به روایت نمایشی متفاوتی دست یابد.
 
«چتری برای زندگی» در جشنواره تئاتر لرستان اجرا شد
 
نمایش «چتری برای زندگی» با موضوع تکریم خانواده و فرزندآوری به کارگردانی حجت خادم‌فر از شهرستان دورود عصر شنبه در نخستی روز برگزاری سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان لرستان در بخش خیابانی این رویداد اجرا شد. 
 
«چرا بمب اینقدر درد داره؟» 
 
«چرا بمب اینقدر درد داره؟» به کارگردانی مسلم صالحی از شهرستان الشتر عصر شنبه در نخستین روز  سی‌وششمین جشنواره تئاتر لرستان در بخش خیابانی اجرا شد. 
این اثر با موضوع دفاع مقدس و ایثار و شهادت با هنرمندی گروه تئاتر باران، در انجمن نمایش الشتر به نویسندگی هبت یگانه و کارگردانی مسلم صالحی از در سی‌وششمین جشنواره تئاتر لرستان به اجرا پرداخت. 
مسلم صالحی، مبینا جوانمرد، حسین صالحی، آنا احمدی، نیکا امیری بازیگران این نمایش بود. 
 
روز یکشنبه ۱۳ آبان 
 
نمایش «خانه مادری» ساعت ۱۰ صبح به کارگردانی پویا حسنوند در تالار شهید آوینی به روی صحنه خواهد رفت.
محوطه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ساعت ۱۱ نمایش خیابانی «جعبه خاطرات» به کارگردانی امیرمحمد حسنوند را میزبانی خواهد کرد. 
مخاطبان می‌توانند در پلاتو آفتاب نمایش «سال‌ها بعد سال‌ها» را ساعت ۱۲ ظهر به کارگردانی مهدی اسماعیلی به تماشا بنشینند. 
در نخستین برنامه عصر ۱۳ آبان «خواب‌نامه ملیجکان» به کارگردانی میلاد شایسته ساعت ۱۵ در تالار شهید آوینی به روی صحنه خواهد رفت. 
«عودی که سوخت» به کارگردانی لیلی صادقی به صورت خیابانی در محوطه اداره کل ساعت ۱۶:۳۰ اجرا خواهد شد. 
 
مخاطبان همچنین می‌توانند نمایش خیابانی «ازدواج پر ماجرا» را ساعت ۱۷:۳۰ در محوطه اداره کل تماشا کنند. 
پلاتو شیدا ساعت ۱۸ «هاقیل Error ۴۰۴» را به کارگردانی سعید زارع میزبانی خواهد کرد. 
«مجلس انتقام‌جویی هملت» آخرین اجرا در دومین روز از جشنواره خواهد بود که ساعت ۲۰ در تالار شهید آوینی به کارگردانی علیرضا مهاجر به روی صحنه خواهد رفت. 
مراسم اختتامیه جشنواره روز دوشنبه ۱۴ آبان ساعت ۱۶ با حضور مدیرکل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد و مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار