آنلاین شاپ‌ها و دیوار بی اعتمادی/ رسمیت یافتن نقطه شروع اعتماد دو طرفه

گروه استان‌ها- امروزه آنلاین شاپ‌ها با گستردگی استفاده از فضای مجازی محبوبیت خاصی نزد برخی افراد یافته اند، اما به رسمیت شناختن فعالیت آن‌ها می‌تواند دیوار بی اعتمادی مردم را از بین برده و بستری را برای فعالیت مطمئن آنها فراهم آورد.
کد خبر: ۱۱۸۹۲۵۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲ 13 November 2024
به گزارش خبرنگار تابناک از استان لرستان، با گسترش و همه گیری استفاده از فضای مجازی در همه اقشار مختلف جامعه می‌توان آن را شمشیری دو لبه فزض کرد که هم می‌توان از ظرفیت آن بهره برد و هم چنانچه استفاده از آن در مسیر درست هدایت نشود زمینه ساز تخریب و نابودی فرد و جامعه را فراهم آورد. 
امروزه افراد بسیاری با محبوبیت فضای مجازی، به استفاده از این ظرفیت در گسترش فضای کسب و کار و بهبود معیشت خود روی آورده اند، این افردا به جای هزینه کردن رقم‌های میلیاردی و میلیونی اجاره اماکن و مغازه ها، سعی نموده اند از فضای مجازی بیشترین بهره را برای رونق کسب و کار خود ببرند. 
صاحبان بسیاری مشاغل از جمله آرایشگران، خیاطان، فروشندگان کیف و کفش و پوشاک، لوازم خانگی، عطاری ها، خرید و فروش حیوانات خانگی و پرندگان، تعمیرکاران، آموزشگاه‌های رانندگی، آموزش زبان انگلیسی و سایر دروس، لبنیاتی ها، واحد‌های فروش سبزیجات خشک و تر، قنادان، پزشکان و تمامی مشاغلی که قابلیت عرضه محصولات و خدمات خود را در فضای مجازی دارند سعی کرده اند با ایجاد پیج‌ها و آنلاین شاپ به استفاده بهینه از این فضا اقدام نمایند. 
 
انلاین شاپ‌ها فرصتی برای اشتغال برابر 
 
گستره فضای مجازی محدود به مکان خاصی نیست و همین قابلیت، باعث شده تا آنلاین شاپ‌ها در هر گوشه و کناری از کشور بتوانند محصولات و خدمات خود را به خریداران و علاقمندان عرضه نمایند. 
با اشتغال زنان و مردان و عدم فرصت کافی برای حضور در بازار و فراهم نمودن ملزومات مورد نیاز خانواده، مراجعه به آنلاین شاپ‌ها و خرید غیرحضوری بسیار رونق یافته که گرچه فرصتی ارزشمند برای مدیریت زمان می‌باشد، اما در صورت عدم دقت و توجه کافی می‌تواند زمینه‌ای را برای سوءاستفاده کنندگان از این فضا فراهم آورد بنابراین مدیریت بر این مشاغل و فضا از سوی مسوولان امر ضروری به نظر می‌رسد. 
در استان لرستان نیز مشاغل بسیاری در فضای مجازی به فعالیت و کسب درآمد مشغول هستند که به نظر می‌رسد با مدیریت صحیح آن‌ها می‌توان فرصتی مناسب را برای بهبود کسب و کار و رونق تولید و اشتغال در استان فراهم آورد. 
 
گمنامی عامل بی اعتمادی مردم 
 
مجتبی ترکارانی دکترای جامعه شناسی و رییس انجمن جامعه شناسی لرستان در این باره به تابناک گفت: هر کشوری باید یک اقتصاد رسمی  و شفاف داشته باشد تا مردم بتوانند هر شغلی که می‌خواهند را داشته باشند. 
وی با بیان اینکه شغل‌ها بایی در جایی ثبت و دارای صنف باشند افزود: تا چنانچه تخلفی صورت گرفت راحت‌تر پیگیری شود و همچنین مسئولیت پذیری  در آن صنف  وجود داشته باشد. 
ترکارانی با تاکید بر اینکه مشاغل غیر رسمی در هر کشوری وقتی تعدادشان زیاد شود سبب بروز مشکل می‌شود عنوان کرد: امروزه در فضای مجازی یک نوع گمنامی و مسئولیت ناپذیری هم وجود دارد. 
 
رسمیت یافتن پیش درآمد دریافت مالیات و عوارض 
 
این دکترای جامعه شناسی تصریح کرد: دولت برای رسمی کردن مشاغل اینترنتی و آنلاین شاپ‌ها باید پلکانی آنها را وارد چرخه مسئولیت پذیری کند و سپس به صورت پلکانی به سمت گرفتن مالیات و عوارض از آنها برود. 
وی با بیان اینکه مشاغل آنلاین  و اینترنتی یک نوع رقیب برای مغازه داران نیز هستند عنوان کرد: باید تفاوتی بین اینگونه مشاغل با مغازه دارانی که اجاره مغازه و مالیات و عوارض می‌دهند باشد به همین جهت مسئولیت پذیری اینگونه مشاغل باید طی یک فرآیند مشخص و نه پنهانی در دستور کار دولت‌ها قرار بگیرید. 
ترکارانی تاکید کرد: باید افرادی  که قصد ورود به مشاغل اینترنتی را دارند شناسایی و حتما یک مرجع برای دریاف مجوز برای اینگونه افراد وجود داشته باشد. 
رییس انجمن جامعه شناسی لرستان گفت: مشاغل آنلاین و اینترنتی علاوه بر بحث‌های اقتصادی و بازار باید در فضای مجازی نیز مورد حمایت قرار بگیرند و از جهت فراهم شدن بستر زیرساخت‌ها از جمله دسترسی راحت به اینترنت پرسرعت و مطمئن  تقویت شوند. 
 
رسمیت نیافتن زنگ خطر شیوع اقتصاد غیر رسمی و پنهان
 
وی افزود: مشاغل اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی اگر تقویت و مسئولیت پذیر شوند در کاهش قیمت ها، رقابت پذیری بازار و دسترسی راحت مردم بسیار موثر هستند. 
به گفته ترکارانی متاسفانه  گاهی دولت‌ها نادانسته شرایطی فراهم  می‌کنند که اینگونه مشاغل را به سمت اقتصاد غیر رسمی و پنهان هدایت می‌کند در صورتی که باید بستری فراهم شود که بتوانند در کنار سایر مشاغل فضایی رقابتی را برای کار و خدمات مناسب‌تر فراهم کنند.
گرچه خبرنگار تابناک تلاش‌های بسیاری کرد تا مشخص شود متولی اصلی ساماندهی این مشاغل چه نهادی است، اما ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین اتاق اصناف معتقد بودند اساسا متولی این امر نیستند و ساماندهی آنها مشخص نیست برعهده چه نهاد یا دستگاهی می‌باشد. 
به نظر می‌رسد با توجه به گستردگی و همه گیری انلاین شاپ‌ها ضرورت دارد که دولت وارد میدان شده و ضمن به رسمیت شناختن، ساماندهی اینگونه شغل‌ها را در دستور کار قرار دهد چرا که در شرایط کنونی خانواده‌های بسیاری از فعالیت این دسته مشاغل در حال ارتزاق هستند و ساماندهی آن‌ها می‌تواند هم فضا و بستر مطمئنی را برای خریداران فراهم آورد و هم فضای رقابتی را در بازار کار برای همه مشاغل فراهم نماید که خروجی آن در نهایت به نفع خریدار و فروشنده باشد.
 
گزارش از پگاه دالوند
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار