
به گزارش تابناک استان لرستان، سید سعید شاهرخی در دومین سفر شهرستانی خود به همراه هیات همراه به شهرستان چگنی رفت تا ظرفیت ها، کمبودها، امکانات و زیرساختهای این شهرستان را برای پیشرفت و حرکت در مسیر توسعه مورد بررسی قرار دهد.
مهمترین برنامههای سفر شاهرخی به شهرستان چگنی، عطرافشانی گلزار شهدا، دیدار با امام جمعه شهرستان، تشکیل جلسه شورای اداری با حضور تعدادی از اعضای شورای اداری استان به منظور بررسی مسائل و مشکلات، چالشها و فرصتهای شهرستان چگنی بود.
ادای احترام استاندار لرستان به مقام شامخ شهدا
شاهرخی و هیات همراه، در بدو ورود به چگنی پس از مراسم استقبال، با حضور در گلزار شهدا با نثار گل و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهدای این شهرستان ادای احترام کردند. در این سفر رضا سپهوند نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی، استاندار را نیز همراهی کردند.
دیدار با امام جمعه شهرستان چگنی
استاندار لرستان در سفر به چگنی، با حضور در دفتر حجت الاسلام مومنی امام جمعه شهرستان چگنی در خصوص وضعیت و مشکلات این شهرستان دیدار و گفتوگو کرد.
عزم همگانی کلید توسعه چگنی
استاندار لرستان در این دیدار گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا با اجرای پروژههای کلان عمرانی، تقویت زیرساختها و حمایت از برنامههای اقتصادی و فرهنگی، چگنی را به الگویی از پیشرفت و آبادانی در استان لرستان تبدیل کنیم.
وی افزود: از ابتدای سال جلسات شورای برنامهریزی مربوط به هر شهرستان در همان شهرستان با حضور مدیران کل برگزار میشود.
شاهرخی بیان کرد: براساس برنامه راهبردی طرحها و برنامههای محوری پیگیری میشود که دو نماینده مردم خرمآباد و چگنی در ابن سفر همراهی و به دنبال برطرف کردن مسایل هستند.
استاندار لرستان تاکید کرد: باید با قدرت و برنامه ریزی صحیح مطالبات استان را پیگیری کنیم و با همکاری و همدلی برای رفاه حال مردم و اشتغالزایی و برطرف کردن بیکاری تلاش کرد.
شاهرخی بیان کرد: باید از اعتبارات ملی و استانی برای فعالسازی پروژهها بهرهمند شویم، چراکه نقش مهمی در توسعه شهرستانها دارد.
هم صدایی و وحدت در لرستان وجود دارد
استاندار لرستان پس از این دیدار در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان و همچنین شورای اداری شهرستان چگنی حضور یافت.
باید متفاوت از گذشته عمل کرد
شاهرخی در این نشست اظهار کرد: اگر به دنبال توسعه استان هستیم، باید متفاوت از گذشته عمل و برای آن باید برنامه داشته باشیم و تنها با وحدت و همدلی و استفاده از تمامی ظرفیتهای میسر میشود.
وی افزود: هر آهنگ تفرقه انگیز و هر چیزی که در راستای منافع مردم نباشد، ما را دچار چالش میکند، بنابراین باید هم قسم و از جناح بازی پرهیز کنیم.
استاندار لرستان ادامه داد: خدمتگزاری به مردم در اولویت قرار دارد و از هر لحظه عمر مدیریتی برای رفاه حال مردم تلاش و به فعالیت در ساعات اداری بسنده نکنیم.
شاهرخی گفت: برنامه محور بودن رمز موفقیت خواهد بود، بنابراین هر مدیری که نتواند در این راستا حرکت کند، از چرخه مدیریتی استان خارج خواهد شد.
وی با اشاره به پروژههای اولویتدار استان تصریح کرد: ۱۰۷ پروژه عمرانی و اقتصادی پیشران را شناسایی و اولویتبندی کردهایم که در حوزه ۳۹ دستگاه اجرایی و در ۱۲ شهرستان استان قرار دارند، علاوه بر این، بیش از ۲۰۰ پروژه دیگر نیز در فهرست طرحهای اولویتدار استان گنجانده شده است.
استاندار لرستان گفت: در سند توسعه استان، میزان اشتغال سالانه مشخص و سهم هر دستگاه و شهرستان در میزان سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال تعیین شده است، مجموعه مدیریت ارشد استان با تمام توان در مسیر تحقق فرامین مقام معظم رهبری گام برمیدارد.
شاهرخی با بیان اینکه بهرهگیری از خرد جمعی و استفاده از ظرفیت نخبگان برای توسعه لرستان ضروری است، افزود: مدیران باید برای حضور سرمایهگذاران تلاش و بتوانند پروژهها را با مشارکت این بخش تکمیل کنند.
وی اظهار کرد: همصدایی و وحدت در لرستان وجود دارد و توسعه هر شهرستان موجب رشد اقتصادی استان میشود.
در حق مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان جفا شد
استاندار لرستان با اشاره به حواشی اخیر جمعیت هلال احمر و پرواز بالگرد مبنی بر خشک کردن زمین چمن ورزشگاه تختی خرمآباد یادآور شد: حمایت از همه سازمانهای مردم نهاد وظیفه است، چراکه موجب نشاط اجتماعی میشود، بنابراین کمک همگانی ضروری است، حضور مقتدرانه تیم خیبر در لیگ برتر برای لرتباران یک فرصت ویژه است و هرکسی قدر آن را نداند درکی از سرمایه اجتماعی ندارد.
وی بیان کرد: تخریب شدید منابع طبیعی، تصادفات رانندگی ناشی از خودروهای سنگین حمل سنگ بخشی از معضلات مربوط به حوزه معدن است که برطرف کردن مشکلات این حوزه ضروری میباشد.
شاهرخی اضافه کرد: از مدیرعامل عزل شده جمعیت هلال احمر لرستان قدردانی میکنیم، هرچند در پرواز بالگرد نقش آنچنانی نداشت، اما تلاش کرد و در نهایت در حقش جفا شد.
شهرک سنگ چگنی ایجاد شود
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست اظهار کرد: توسعه هر شهرستان موجب توسعه لرستان میشود و کاهش مهاجرت را به همراه خواهد داشت.
رضا سپهوند افزود: همه باید برای سوق دادن بخش خصوصی به لرستان تلاش کنیم و تمرکز بر روی این حوزه بسیار مهم و حیاتی است.
وی افزود: در ۱۰۷ پروژه پیشران تعریف شده از سوی استانداری باید واقع بینانه عمل کنیم، همچنین بودجههایی پیشبینی شده را واقعی باید دید و مسایل مرتبط با توسعه پیگیری شود.
نماینده خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: توسعه طرحهای گلخانهای، پیشرفت شهر دوره، توسعه مرغ ماهان، احداث شهرک سنگ، تکمیل پمپاژ میشاخور، تکمیل جاده شاهیوند، تکمیل گازرسانی و آبرسانی به روستاها، تکمیل جادهها، بهسازی و بازسازی ورزشگاه ویسیان، رفع مشکل حساب بانکی سیل زدگان، تکمیل ساختمان بیمارستان، بازسازی مدارس فرسوده و جمعآوری مدارس کانکسی از مهمترین مشکلات شهرستان چگنی هستند.
عدم پیشرفت در حوزه سنگ و کشاورزی
نماینده دیگر مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست اظهار کرد: حضور مدیران کل به ریاست استاندار لرستان در قالب نشست شورای اداری میتواند موجب توسعه چگنی شود چراکه تمام تمرکز برای قدم برداشتن در مسیر توسعه این شهرستان خواهد بود.
هادی هاشمی نیا گفت: چگنی در حوزههای سنگ و کشاورزی مستعد است، اما تاکنون هیچگونه پیشرفتی نداشته و حتی سنگهای این شهرستان به دیگر استانها صادر میشود و حتی بدون نام لرستان، بازهم به لرستان فروخته میشود.
وی افزود: ایستگاه پمپاژ میشاخور بسیار حایز اهمیت و تکمیل آن برای توسعه بخش کشاورزی ضروری است، برای برطرف کردن مشکلات این بخش کمیسیون کشاورزی مجلس به لرستان سفر و پیگیر این موضوع خواهم بود.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: مطابق قانون ۱۰ درصد تولید معادن باید به همان شهر اختصاص یابد، اما تاکنون چگنی از این فرصت بی بهره است، همچنین ایجاد شهرک صنعتی این شهرستان ضروری میباشد.
بخش خصوصی شاه کلید توسعه اقتصادی
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان در ادامه این نشست اظهار کرد: سالانه سهم اعتباری چگنی را براساس شاخصهای مختلف در اختیار کمیته شهرستان قرار میدهیم و تعدادی از پروژهها را در سیام اسفند ۱۴۰۳ تخصیص داده شد.
سمانه حسنپور گفت: بسیاری از طرحهای عمرانی امسال تخصیص دارند و برخی دیگر هم در بودجه سال آینده پیشبینی شده است و با مشارکت دولت و سرمایهگذار بخش خصوصی طرحهای عمرانی تکمیل میشوند.
چگنی را ویژه ببینید
امام جمعه چگنی در ادامه این نشست اظهار کرد: این شهرستان در طول سالهای متمادی به حق اصلی خود نرسیده و تصمیم مسوولان که چگنی را به عنوان یک شهرستان ببینند، صورت نگرفته است.
حجتالاسلام احسان مومنی فر گفت: تغییرات رخ داده، اما چگنی به تحول نیازمند است، برخی ادارات با یک مسئول اداره میشود، بنابراین چگونه میتواند با کمبود نیروی انسانی مشکلات مربوط به مردم برطرف شود.
وی افزود: نگاه ویژه به چگنی ضروری است و نگاه گذشته باید تغییر کند، چراکه برخی از ادارات در این شهرستان حتی نمایندگی هم ندارند و امیدواریم با نگاه ویژه استاندار لرستان چگنی در مسیر توسعه قرار گیرد لذا این جلسه را به فال نیک میگیریم و به آینده شهرستان چگنی امیدوار هستیم.
مهاجرفرستی به دیگر شهرها
فرماندار چگنی در ادامه این نشست اظهار کرد: تاکنون پس از گذشت پنج سال از سیلاب ۹۸ همچنان زیرساختها تخریب و خسارات نمایان است.
علی سیف اظهار کرد: ایستگاه پمپاژ میشاخور پس از ۲۰ سال همچنان در انتظار تخصیص اعتبار است، کمتر از ۵۰۰ لیتر سهم برداشت چگنی از کشکان و در صورت افزایش این سهم بسیاری از کشاورزان بهرهمند میشوند و توسعه رخ میدهد.
وی افزود: در بحث مسکن، زمین کافی برای ارایه به مردم وجود ندارد و مهاجرت معکوس را شاهد هستیم و امیدواریم با برطرف کردن مشکلات شاهد مهاجرت مردم نباشیم.
وی ادامه داد: طرح هادی بسیاری از روستاها بهروزرسانی نشده و به شدت مهاجرت معکوس به روستاها را داشتهایم، اما زمین وجود ندارد و مردم اقدام به ساخت غیر اصولی میکنند و در این راستا تخریب میشوند و مراجعات متعددی به فرمانداری صورت میگیرد.
سیف گفت: عدم وجود ادارات چگنی و حتی خودرو یکی از چالشهای اصلی مدیران این شهرستان است و امیدواریم بسیاری از مطالبات مردم بررسی شود.
/س