در گفت‌و‌گو با تابناک مطرح شد:

آغاز یک رویکرد جدید با صادرات صنایع دستی کرمانشاه به عراق/ استراتژی جدید کرمانشاه برای نجات صنایع دستی چیست؟

گروه استان‌ها- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، با اشاره به ظرفیت عظیم استان در ۷۵ رشته هنری و حضور ۲۵ هزار هنرمند گفت: چالش اصلی صنایع دستی کرمانشاه تولید نیست، بلکه بازار فروش است و در همین راستا برنامه‌های عملیاتی برای عبور از این بحران در دستور کار قرار گرفته است.
کد خبر: ۱۲۲۴۲۲۸
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۱ 10 June 2026

آغاز یک رویکرد جدید با صادرات صنایع دستی کرمانشاه به عراق/ استراتژی جدید کرمانشاه برای نجات صنایع دستی چیست؟

«امین کوگانی» معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در استان کرمانشاه با اشاره به روز جهانی صنایع دستی اظهار کرد: استان کرمانشاه با داشتن ۲۵هزار هنرمند صنایع دستی و فعالیت در ۷۵ رشته در وضعیت بسیار مطلوب است، کمااینکه مشکل اصلی استان، تولید نیست، بلکه بازار فروش است.

وی به چالش‌های اصلی فروش صنایع دستی اشاره کرد و افزود: جنگ و تحریم‌های اقتصادی که مانع از تعاملات روان تجاری و صادرات شد. علاوه بر این از دست رفتن فرصت‌های طلایی فروش (مانند ایام نوروز) به دلیل شرایط خاص منطقه و کمبود خانه‌های صنایع دستی در فضا‌های پرتردد برای عرضه محصولات از جمله چالش‌های اصلی برای فروش صنایع دستی محسوب می‌شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه تصریح کرد: برای عبور از چالش‌های فروش برنامه‌های چندجانبه‌ای به شرح ذیل در دستور کار قرار گرفته است؛ توسعه صادرات با تمرکز بر اعزام هیات‌های تجاری به عراق (به‌ویژه اقلیم کردستان و مناطق عرب‌نشین) برای برقراری ارتباط مستقیم با بازرگانان؛ رایزنی برای ایجاد یک مرکز یا بازارچه دائمی در یکی از شهر‌های مرزی عراق جهت عرضه ماهانه صنایع‌دستی کرمانشاه؛ تقویت بازار‌های داخلی با ایجاد «روزبازار‌های صنایع‌دستی» در نقاط پرتردد استان به‌عنوان پایلوت، جهت جبران فروش از دست رفته؛ افزایش تعداد خانه‌های صنایع‌دستی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود (مانند بازارچه میلاد) با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از مشاغل خانگی.

وی با اشاره به موفقیت استان کرمانشاه در برگزاری نمایشگاه‌ها تشریح کرد: استان کرمانشاه با برگزاری پانزدهمین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی در زمره ۱۱ استان برتر کشور در تقویم نمایشگاهی وزارت میراث فرهنگی قرار گرفت، همکاری با «صندوق کارآفرینی امید» به‌عنوان بانک عامل برای ارائه تسهیلات به هنرمندان در محل نمایشگاه، منجر به جذب صددرصدی تسهیلات و استقبال خوب مردم شد، علاوه بر این همکاری با اداره پست برای رفع مشکلات ارسال محصولات (مانند چاقوی کرند) و آموزش بسته‌بندی و فروش آنلاین به هنرمندان موجب افزایش فروش صنایع دستی نیز شد.

آغاز یک رویکرد جدید با صادرات صنایع دستی کرمانشاه به عراق/ استراتژی جدید کرمانشاه برای نجات صنایع دستی چیست؟

کوگانی بیان کرد: هیچ شهرستانی در استان از نظر تولید صنایع دستی ضعیف نیست، بلکه هر منطقه در رشته‌های خاصی تخصص دارد مثلاً پاوه و جوانرود در تولید گیوه و صادرات آن، قصرشیرین در سبدبافی. علاوه بر این رشته‌هایی مانند گیوه‌بافی، گلیم بافی و ساخت تنبور بومی خود استان است، استان کرمانشاه به دلیل داشتن پنج مرز مشترک با عراق، در حوزه صادرات صنایع‌دستی، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی در پایان به برنامه‌های ویژه روز صنایع‌دستی به مناسبت ۲۰ خرداد، اشاره کرد و افزود: تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان، برگزاری ورکشاپ‌های آموزشی در مرکز استان و شهرستان‌ها، برگزاری برنامه‌های فرهنگی و یادبود در اماکن تاریخی (مانند طاق‌بستان) و همکاری با کانون بازنشستگان برای ترویج صنایع‌دستی از جمله برنامه‌های شاخص به مناسب روز جهانی صنایع دستی است.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار