رییس هیات خبر داد:
رییس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی خوزستان گفت: مقدمات کار برای ثبت ملی حرکت‌های "یزله و چوب‌بازی" به عنوان دو رشته جدید بازی‌های بومی و محلی، آغاز شده است.
کد خبر: ۶۳۸۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۳ 02 August 2018

سیدکریم حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دفتر این هیات برگزار شد، اظهارکرد: اگر ورزش و امکانات ورزشی در استان وجود دارد، این مهم نیز برای روستاییان وجود دارد. استان ما ظرفیت بسیار بالایی در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه جغرافیایی دارد و از جمعیت مستعد و به ویژه جمعیت جوان بالایی بهره می‌برد که توجه، علاقه و گرایش خوبی نیز به ورزش به ویژه ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی وجود دارد.

وی ادامه داد: در هیچ روستایی وارد نمی‌شوید، مگر این‌که زمین ورزشی در آن روستا وجود باشد، ضمن این‌که در هر روستا یک ورزشکار به‌نام نیز وجود دارد و در کنار آن، بازی‌های بومی و محلی به عنوان یک میراث گران‌بها در معرفی استان خوزستان همیشه وجود داشته است. بازی‌های بومی و محلی با توجه به نعمت خدادادی در استان و تنوع قومیتی، گویش و لهجه‌ها وجود دارد. بازی‌های بومی و محلی، نماد همگرایی و همدلی را به همراه دارند که این موضوع مربوط به سال‌های گذشته تا به امروز است.

رییس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی خوزستان گفت: بازی‌های بومی و محلی به صدها نوع و شکل وجود دارند که در جامعه روستایی در بیش از چهار هزار روستا مشاهده می‌شوند که این، فرصت خوبی برای برنامه‌ریزان فرهنگی، امنیتی و اجتماعی است که می‌توانند به عنوان یک فاکتور خوب در بین جامعه روستایی باشد.

وی بیان کرد: هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان نیز از این فرصت‌ها استفاده کرده است و در حوزه ورزش نزدیک به 20 هزار بیمه شده ورزشی روستایی داریم. همچنین در حوزه ورزش کلاسیک به ویژه رشته‌هایی از جمله فوتبال و والیبال مشغول به فعالیت هستیم. امسال نزدیک به 10 هزار البسه ورزشی را بین ورزشکاران مان در رشته فوتبال توزیع کردیم.

حسینی خاطرنشان‌کرد: از ابتدای سال برگزاری جشنواره‌های مختلف در شهرستان‌ها را در دستور کار داشته‌ایم؛ یک نعمت خدادادی که در استان وجود دارد، تنوع جغرافیایی و آب و هوایی استان است که باعث می‌شود در طول سال، بازی‌های بومی و محلی را در شهرستان‌های مختلف داشته باشیم. یکی دیگر از مواردی که در حوزه ورزش روستایی می‌بینیم، علاقه‌مندی سنین مختلف به ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی است.

وی گفت: تعداد ورزشکاران ما تا پایان سال 96، 22 هزار و 32 نفر بودند که در شهرستان‌های مختلف آمارها متفاوت است. ما 27 شهرستان داریم که همگی دارای هیات هستند. همچنین با توجه به این‌که سال گذشته 10 خانه ورزش روستایی را راه‌اندازی کردیم، امسال 70 خانه دیگر به این تعداد اضافه شد. اکنون 24 شهرستان خوزستان دارای خانه ورزش روستایی هستند که قرار است برنامه‌هایی تحت عنوان المپیاد ورزش روستایی را از مهرماه برگزار کنیم.

حسینی خاطرنشان‌کرد: همچنین این تجهیزات و خانه‌های ورزش روستایی قابل استفاده برای هر دو بخش آقایان و بانوان هستند. تجهیزات خانه‌های ورزش روستا شامل میز شطرنج، دارت، فوتبال دستی، تنیس‌روی‌میز و تاتامی است.

وی بیان کرد: هیات‌های دیگر تک رشته‌ای هستند ولی ما چندین رشته را دنبال می‌کنیم، ضمن این‌که جامعه مخاطب ما مطالباتی نیز از ما دارد و باید کمک شود تا وسایل را به خوبی بین این جامعه توزیع کنیم. به هر حال ما در واقع یک اداره‌کل کوچک ورزش روستایی محسوب می‌شویم که کار در این بخش، یک همکاری بین بخشی را می‌طلبد. هیات روستایی جایی نیست که ما از آن نفع و بهره ببریم. هر کدام از همکاران من در ارگان‌های مختلف سمت دارند ولی در این هیات بدون هیج نفع و چشم‌داشتی وقت می‌گذارند. امیدواریم رسانه‌ها نیز در این امر مهم به ما کمک کنند.

رییس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی خوزستان با بیان این‌که در حال تلاش برای ثبت دو ورزش به نام‌های یزله عربی و چوب بازی بختیاری هستیم، گفت: یک حرکت خوب به نام یزله در بین مردم شریف عرب استان وجود دارد که با توجه به نوع شعری که برای آن خوانده می‌شود و تحرکی که وجود دارد و همچنین استقبال جوانان و نوجوانان از آن، در تلاش هستیم که این حرکت را قانون‌مند کنیم و دستورالعملی برای آن نوشته شود و در ادامه مسابقاتی را برای آن برگزار کنیم و در نهایت برای ثبت‌ملی آن پیگیری‌های لازم را انجام دهیم.

وی افزود: همچنین در بین قومیت شریف بختیاری، چوب بازی را داریم که با فرهنگ بختیاری عجین است؛ دوستان ما در شهرستان مسجدسلیمان فعال شده‌اند و در حال نوشتن دستورالعمل آن به صورت مسابقه‌ای هستند. در حال برنامه‌ریزی برای حرکت یزله در 9 شهر و چوب بازی در 10 شهر هستیم که مسابقاتی را داشته باشیم. به هر حال مقدمات کار برای ثبت هر دو رشته آغاز شده است.

حسینی خاطرنشان‌کرد: بازی‌های بومی و محلی متفاوت است ولی حدودا 25 بازی بومی و محلی را به شکل گسترده برگزار می‌کنیم که البته بخشی از این 25 رشته مختص خوزستان هستند که شاید نوع بازی که صورت می‌گیرد در استان‌های دیگر از نظر مقررات بازی فرق کند و ممکن است نام آن نیز متفاوت باشد.

وی در پایان گفت: ابتدای سال در آبادان میزبان مسابقات بازی‌های بومی و محلی در رشته هفت سنگ بانوان بودیم که خدا را شکر سه نفر از بازیکنان‌مان برای تیم‌ملی انتخاب شدند و در آینده نیز برنامه داریم تا یکسری از بازی‌ها را در استان میزبانی کنیم.

 

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار