به گزارش تابناک تبریز،علاوه بر اینها حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از 5 ماه اعمال محدودیت در دیدارهای عمومی، برای اولین بار در یک دیدار رسمی مستقیم و بدون استفاده از فضای مجازی، از نخست‌وزیر عراق استقبال کرد تا اهمیت دو چندان این سفر را به تمامی طرف‌های بین‌المللی خاطر نشان کند.

 محتوای مطالب مطرح شده در نشست های دو جانبه و چندجانبه الکاظمی نیز نشان از اهمیت بالای این دیدار برای دو طرف و دیگر بازیگران خوانده و ناخوانده حاضر در منطقه دارد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در این دیدار خواستار تسریع در اخراج نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق شده و تاکید کردند که ایران انتقام مشابهی از خون سردار شهید قاسم سلیمانی می‌گیرد. در حالی که برخی رسانه‌های بین‌المللی حملات موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد را همان واکنش تهران به عملیات ترور سردار سلیمانی خواندند، اما اظهارات آیت‌الله خامنه ای نشان داد که انتقام ایران از این ترور می‌تواند مجموعه عملیات‌های دردناکی باشد که بر اساس قواعد بازی ایران روندی تصاعدی به خود می‌گیرد و اهداف آمریکایی در منطقه را تهدید می‌کند. منابع رسانه‌ای ابراز داشتند که در این دیدار بیشتر پرونده‌های حساس و به ویژه پرونده اوضاع داخلی عراق مورد بررسی قرار گرفت.

در مقابل، الکاظمی نیز از فداکاری‌های بزرگ ایران در عراق به ویژه در زمینه مبارزه با داعش قدردانی و تاکید کرد که ملت عراق هرگز حمایت‌های ایران را فراموش نمی‌کند و مناسبات دو جانبه، عمیق تاریخی و فرهنگی و دینی است. وی تاکید کرد که بغداد اجازه نمی‌دهد عراق به سکویی برای حمله به ایران تبدیل شود.

در ابعاد امنیتی نیز مصطفی الکاظمی در ضمن دیدارهای رسمی که با مسئولان ایرانی داشت، با سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار کرد. این در حالی بود که سردار قاآنی چند روز پیش تهدید کرده بود که روزهای سخت آمریکا در راه است و آمریکا و رژیم صهیونیستی آینده بسیار سختی را تجربه خواهند کرد.

نگاهی به هیئت همراه الکاظمی در سفر به تهران نشان از ماهیت تجاری و اقتصادی این سفر نیز دارد. در این سفر که علاوه بر الکاظمی، وزرای خارجه و امور مالی و بهداشت و برنامه‌ریزی عراق نیز حضور دارند، محورهای اقتصادی مذاکرات الکاظمی در دیدارهای وی با  حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان و دیگر مسئولان ایرانی کاملاً ملموس بود.

در همین راستا روحانی و الکاظمی اعلام کردند که میزان تبادل تجاری دو کشور به ۲۰ میلیارد دلار در سال خواهد رسید. تحلیلگران مسایل منطقه‌ای افزایش تبادل اقتصادی و تجاری دو طرف را واکنش دیگر ایران به مانع‌تراشی های ریاض و واشنگتن برای مجبور کردن عراق به  توقف همکاری با تهران در زمینه انرژی می دانند.

انیس نقاش  تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در گفتگو با شبکه خبری المیادین با اشاره به اهمیت این سفر تاکید کرد که کسانی که تصور می کنند محور مقاومت عراق در پی عملیات ترور شهید سردار سلیمانی فعالیت‌های خود را متوقف کرده است، کاملاً اشتباه هستند. وی همچنین ابراز داشت کسانی که بر روی نقش آینده آمریکا در منطقه حساب کرده‌اند، ناامید خواهند شد، چرا که درک درستی از تحولات کنونی آمریکا ندارند. وی افزود که روسیه و ایران در موضوع بازدارندگی واشنگتن در منطقه توافق نظر دارند، چرا که آمریکا به تمامیت ارضی کشورها احترام نمی‌گذارد و در امور داخلی آنها مداخله می‌کند.

از سوی دیگر احسان الشمری رئیس مرکز مطالعاتی تفکر سیاسی نیز تاکید دارد که کاظمی هیچ میانجگری را در خصوص پرونده‌های منطقه‌ای انجام نمی‌دهد. وی ابراز داشت که عراق قدرت شناسایی دوستان و دشمنان خود را دارد و البته به دنبال دشمن تراشی نیست.

نکته پایانی

سفر مصطفی الکاظمی به تهران را اگر در کنار سفر محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به روسیه و دیدارهای انجام شده با مسئولان روس قرار دهیم، می‌بینیم که نقشه سیاسی و اقتصادی جدیدی در منطقه در حال شکل گیری است که بیش از پیش در سطح جهانی مقاومت در برابر خودکامگی و تصمیمات یکجانبه آمریکا را در پیش گرفته است. این در حالی است که آمریکایی‌ها در حالتی منفعل و منزوی قرار گرفته و علاوه بر تحولات و اوضاع نابسامان داخلی، روابط راهبردی خود با نزدیک‌ترین متحدانشان را نیز  در خطر می‌بینند. به همین علت است که بسیاری از دیپلمات‌های آمریکایی و رسانه‌های مطرح جهانی که زیر نظر سیستم حاکمیتی واشنگتن مطلب می‌نویسند،‌ معتقدند که موقعیت آمریکا به عنوان پلیس جهانی به پایان رسیده است.الف