معضل کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور نگران کننده است

مدیرکل سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از روند نزولی رشد جمعیت در کشور ابراز نگرانی کرد.
کد خبر: ۱۲۲۶۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸ 02 November 2015
به گزارش تابناک مازندران، محمد اسماعیل مطلق امروز در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در راستای ارتقای نرخ باروری کلی در سالن هلال احمر مازندران، اظهار داشت: یکی از معضلاتی که جامعه ما با آن مواجه است، کاهش رشد جمعیت بوده که باید این معضل را با مدیریت و برنامه‌ریزی درست در جهت  داشتن جامعه‌ای شاداب، بالنده و پویا برطرف کنیم.

وی افزود: جهت سلامت باروری، چالش‌ها و پیشنهادها براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری که در اردیبهشت 93 فرمودند، در 14 بند ابلاغ که 5 بند آن در حوزه  وزارت بهداشت است.

مطلق گفت: ارتقا پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمداز بندهای اول و دوم این سیاست است.

وی تصریح کرد: اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به‌ویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط بند سوم بوده که اقدامات مناسبی در این زمنیه صورت گرفته است.

مطلق بیان کرد: تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری با تأکید بر آموزش مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی- ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری از بند 4 این سیاست است.

مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و درمان با اشاره به  بند 5 سیاست ابلاغی مبنی بر ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی، افزود: باید اساتید، روحانیون، کارشناسان از فرصتی که در اختیار دارند جهت افزایش آگاهی خانواده در جهت فرزند آوری استفاده کنند.

مطلق بیان داشت: در سال 62 میزان باروری در کشور 8.6 بوده که در سال 90 این میزان به 1.8 رسید که البته در برخی استان‌ها این رقم متفاوت است اما در مجموع ما کاهش رشد جمعیت را داشتیم.

وی تصریح کرد: کاهش نرخ باروری ناشی از عوامل مختلفی بوده که یکی از این عوامل آن ازدواج است که از سال 45 تا 90، رشد سن ازدواج در آقایان و خانم‌ها 4 تا 6 سال است که اگر میانگین سن ازدواج را دو سال کاهش دهیم می‌توانیم مشکل میزان باروری را تا حدودی کاهش داده، در غیر این صورت میزان باروری ما در سال 1430 به صفر خواهد رسید.

مطلق افزود: 11 میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور داریم که باید فرصت ازدواج درست را برای این افراد مهیا کنیم.

وی به کاهش ازدواج در کشور اشاره  کرد و گفت: در سال گذشته هفت هزار و 345 مورد ازدواج داشتیم که نسبت به  سال 91 و 92 کاهش ازدواج را شاهد بودیم.
منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار