عزیز جمالپور گفت: زنبورعسل از 150 میلیون سال قبل وجود داشته ولی با این تفاوت که در آن زمان فاقد زندگی اجتماعی بوده و در طول چندین هزار سال تا اوایل قرن 18 میلادی عسل منبع اصلی قند مصرفی محسوب میشد اما در چند قرن اخیر همزمان با رشد صنعت نیشکر و چغندر قند، استفاده از عسل طبیعی به عنوان تامین کننده اصلی قند کاهش بسیاری داشته است.
این کارشناس دامپزشکی استان البرز با توصیه به استفاده از مواد غذایی طبیعی، گفت: شاهد هستیم که برخی سودجویان با استفاده از مواد نامطلوب اقدام به تولید عسلهای غیرطبیعی میکنند.
وی افزود: برای نخستین بار در کشور و شاید در دنیا موفق به تولید عسل ارگانیک و طبیعی شدیم که تمامی مراحل تولید و بهرهبرداری بدون استفاده از هرگونه آنتی بیوتیک، سمهای ضد کنه و یا موم مصنوعی است و این برنامه در طی سال تحقیق و تلاش با طراحی کندوهای مدل ویژه که با شرایط آب و هوایی ایران همخوانی دارد، صورت گرفته است.
این کارشناس ادامه داد: در این برنامه که با حمایت سرمایهگذار بخش خصوصی انجام گرفته است، با صرف هزینه 60 درصد کمتر نسبت به روشهای معمول موجود عسل طبیعی تولید که نمونه آن در دنیا بی نظیر و صد درصد افزایش تولید دارد.
جمالپور گفت: این طرح در6 مزرعه به صورت عملیاتی اجرا شده و قابلیت توسعه در تمام کشور را نیز دارا میباشد.
وی تخمین زد در حدود 200 میلیون کندوی عسل با روش جدید میتوان در کشور راهاندازی کرد.
جمالپور از حمایت اداره کل دامپزشکی و همچنین برگزاری کلاسهای آموزشی - ترویجی زنبور عسل ارگانیک توسط جهاد کشاورزی و دامپزشکی نیز قدردانی کرد.