معاون دارو و غذای وزارت بهداشت با تاکید بر ارتقا شاخصهای مصرف غذای سالم در کشور، گفت: متاسفانه نیمی از مردم ایران به واسطه عدم رعایت الگوی غذایی، اضافه وزن دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، رسول دیناروند صبح امروز در جشنواره صبحانه سلامت در پارک ملل ساری اظهار داشت: سلامت غذا وابسته به نظارت مستمر دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینکه غذاهایی که به دست مردم میرسد باید عاری از آلایندهها، سموم و فلزات سنگین باشد، گفت: برای این منظور با تجهیز و تقویت آزمایشگاههای کنترل کیفیت مواد غذایی و ارائه آموزشهای لازم به بازرسان نظارت مستمر و کافی را از مراحل تولید مواد غذایی تا سطوح عرضه در بازار داشته باشیم.
دیناروند با اشاره به اینکه پنجاه درصد از مردم ایران دارای افزایش وزن هستند، گفت: چاقی و تغذیه نادرست سبب افزایش بیماری غیرقابل واگیر نظیر انواع سرطان، بیماریهای قلبی عروقی تنفسی و اعصاب و روان و دیایت در ایران شده، به طوری که هم اکنون عامل اصلی مرگ و میر در جامعه این نوع از بیماریها است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه کمتحرکی و تغذیه نامناسب از عوامل اصلی چاقی و بروز بیماریهای غیر واگیر است، افزود: مصرف غذاهای پرکالری چربی، نمک و مواد قندی نباید بیش از حد مجاز باشد، اما میزان مصرف نمک و مواد قندی در ایران 2.5 برابر توصیه شده است.
دیناروند با اشاره به اینکه با ترویج شیوه زندگی سالم و فرهنگسازی میتوان ذائقه جامعه را اصلاح و تمایل مردم برای مصرف غذهای پرکالری را کنترل کرد، گفت: برای داشتن سلامتی، تحرک و رعایت نکات تغذیه ای در طول و اصلاح شیوه رفتاری روز الزامی است.