ابراهیم آقا محمدی به رییس جمهوری نامه نوشت:
ابراهیم آقا محمدی نماینده مردم خرم آباد وچگنی در مجلس نهم در نامه ایی به دکتر حسن روحانی رییس جمهور دولت تدبیر وامید عنوان کرده است که مسئولین محترم استان ما به جای استفاده از فرصت در ثبت جهانی قلعه، به قطعه فروشی عرصه آن فکر می کنند....
کد خبر: ۲۳۶۰۳۱
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۱ 26 May 2016




آقامحمدی

جناب آقای دکتر روحانی

رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم

موضوع:تقاضای دستورِ رفعِ موانع ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد

احتراماً به استحضار می رساند قلعه باستانی فلک الافلاک خرم آباد با  قدمتی بیش از ۱۵۰۰ سال از شاهکارهای معماری و فرهنگی این سرزمین است. این اثر نفیس در زمان طاغوت در اختیار ارتش شاهنشاهی بوده است که از آن بهره برداری‌های متفاوت شده است.

پس از پیروزی انقلاب، نظام جمهوری اسلامی به فکر استفاده در شأن و خور واقعی آن می‌افتد که این امر با دستور مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مبنی بر آزادسازی عرصه قلعه و واگذاری آن به میراث فرهنگی در مسیر تحقق قرار می گیرد و مجلس شورای سلامی در سال ۱۳۸۲ چگونگی آزادسازی عرصه را مشخص    می نماید، که در این راستا اقداماتی توسط مجموعه دولتها انجام و بخش‌هایی از عرصه قلعه تا کنون آزاد گردیده است.

این اثر درسال ۱۳۸۲ در فهرست موقت میراث جهانی به ثبت می‌رسد، اما ثبت دائم جهانی آن به فراهم نمودن شرایط مورد نظر یونسکو، از جمله آزادسازی کامل عرصه و مدیریت یک پارچه برقلعه منوط می گردد. لذا جهت محقق شدن مدیریت یک پارچه بر قلعه باید عرصه آن آزاد و کل مجموعه در اختیار میراث فرهنگی قرار گیرد.

اما این ایام جناب آقای بازوند استاندار محترم لرستان به جای ادامه کار آزادسازی عرصه قلعه، در صدد بر آمده تا ساختمان سربازخانه واقع در عرصه را، که توسط استانداران سابق آزاد گردیده، تحت عنوان ایجاد هتل پنج ستاره به فردی ایرانی ساکن امارات واگذار نماید که این اقدام استاندار شرایط مهمِ ثبت جهانی قلعه، از قبیل مدیریت یک پارچه و آزادی کامل عرصه قلعه را از بین می برد.

ساختمان سربازخانه علاوه بر واقع شدن در عرصه قلعه، جز آثار ثبت شده ملی می باشد که هر گونه ساخت و ساز و تغییر ساختار آن، برابر قانون حفاظت از آثار ملی  ممنوع است و دست بردن در ساختمان سربازخانه مخالف قوانین حفاظت و مرمت آثار باستانی می‌باشد.

نکته مهم دیگر اینکه مجموعه قلعه فلک الافلاک جز «نفایس» است و نفایس غیرقابل واگذاری هستند و   هرگونه مطالعه درخصوص آن باید به مناقصه بین المللی گذاشته شود و صاحب نظران و کارشناسان  سازمان میراث فرهنگی و بین المللی درخصوص آن نظر دهند. در حالی که جناب استاندار با اعزام مشاور خود به امارات و ملاقات با فرد مورد نظر بدون توجه به این امر، قصد انجام کاری را نموده که منجر به اعتبار انداختن  نماد فرهنگی و تمدنی مردم لرستان، جهت ثبت جهانی آن می گردد.

جالب این است که در گزارش مشاور محترم استاندار به امارات ،کمترین سابقه و دانش هتل داری در بیوگرافی فرد مورد نظر دیده نمی شود، مگر شب خوابیدن در هتل را دانش و تخصص هتل داری محسوب بنمایند.

مسئله دیگر تعریف هتل ها بر اساس امکانات، ظرفیت و فضاست؛ هتل پنج ستاره شرایط ویژه‌ای دارد، ساختمان سربازخانه در دو طبقه و شامل ۱۲ اتاق می‌باشد، که به هیچ وجه امکان هتل آن هم از نوع پنج ستاره در آن نیست و در حقیقت باید این طرح را ، طرح و برنامه ای جهت تصاحب بقیه عرصه آزاد شده قلعه دانست که فردا فردِ متصرف به بهانه پارکینگ و آشپزخانه و جبران کمبود  فضا برای هتل پنج ستاره!  بقیه عرصه را نیز تصرف خواهد نمود بخصوص اینکه جناب استاندار خیلی مشتاق این هتل است.

آقای رئیس جمهور! اگر واقعاً هدف استاندار احداث هتل پنج ستاره است، چرا هتل پنج ستاره شاپورخواست درتنگه زیبای شبیخون را تکمیل نمی کنند. و یا آن را به دوست ایرانی اماراتی خویش واگذار نمی‌کند ؟

علاوه بر آن، اکنون یک هتل پنج ستاره در کنار دریاچه کیو و دو هتل چهار و پنج ستاره در بام لرستان و هتل پارک صخره ای در چشم اندازهای زیبا دردست احداث هستند و  هیچکدام به سرانجام نرسیده‌اند. بنابر اعلام اتحادیه هتل داران خرم آباد ضریب اشغال هتل‌های این شهرستان ۲۱ درصد است و ۷۹ درصد اتاق هتل‌ها خالی از مسافر است. و برخی هتل‌ها به علت عدم سود دهی تعطیل شده‌ اند (مثل هتل یاس) اکنون این سؤال مطرح است که جناب استاندار با کدام زیر ساخت و ظرفیت در وضعیت کنونی می خواهد توریستهای خارجی را به خرم آباد بیاورد؟ اگر آقای استاندار به جای اینکه هر شش ماه یک مدیر برای میراث فرهنگی عوض می کرد، سعی خویش را به ایجاد زیرساختها و ظرفیت های لازم در بحث میراث فرهنگی و گردشگری معطوف می داشت، اکنون می توانست صحبت از توریسم و مسافران خارجی بکند.

صادقانه عرض می‌کنم که بوی الرّحمن از این طرح برای سربازخانه قلعه ولو ابه فرض که قصد استاندار خیر باشد به مشام نمی رسد و یک نوع پیش خوری پنهان در دل آن احساس می شود که این پیش خوری موقعی که فرد متصرف به ساختمان سربازخانه اسباب کشی نمود، خود را نشان خواهد داد که آنگاه برای بیرون کردنش برای ثبت جهانی قلعه باید چند برابر قیمت کل قلعه را به او داد یا از خیر ثبت جهانی قلعه گذشت و به جناب سرمایه بردار واگذارش نمود.

با توجه به ثبت قلعه در فهرست موقت میراث جهانی، اقدامات نابجا و غفلت انگیز، باعث می شود که نه تنها قلعه از ثبت دائم جهانی حذف شود که حتی از فهرست ثبت موقت جهانی هم خارج گردد، زیرا که فرصت کوتاهی برای این کار در اختیار جمهوری اسلامی قرار دارد که اگر همین اقدام استاندار سریعاً متوقف نشود و بیش از این در فراهم کردن شرایط یونسکو برای ثبت دائم جهانی تعلل شود، قلعه از ثبت موقت هم خارج می گردد.

درخصوص این اقدام خلاف ضوابط، به  نظر کارشناسان و مسئولین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اشاره می نمایم:

دکتر نظری مدیر کل دفتر ثبت آثار، حفظ و نگهداری میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مصاحبه با روزنامه همشهری می گوید: «می توان هتل را در هر مکانی ساخت، اما یک قلعه فلک الافلاک با این ویژگی در کشور وجود دارد. باید به دنبال کارهایی در شأن و منزلت «اثر نفیسی» همچون قلعه فلک الافلاک، برای سربازخانه باشیم، واگذاری سربازخانه به بخش خصوصی برای تبدیل به هتل گام مثبتی برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک نیست. ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک به عنوان فرصتی بسیار استثنایی برای شهر خرم آباد و استان لرستان است و نباید با انجام هر گونه اقدامی بهانه‌ای برای ثبت جهانی نشدن این اثر گرانبها ایجاد کنیم.»

دکترطالبیان معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در مصاحبه با خبرنگاران در خصوص ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک می گوید: « برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک باید فرآیندهایی همچون آزادسازی، آماده سازیِ سایت، مرمت و نوشتن پرونده ثبت جهانی انجام شود و موضوعِ مهم تر نحوه مدیریت این اثر است که باید تمامی این مجموعه مدیریت یکپارچه داشته باشد.  باید حریم قلعه کامل آزاد شود و این مجموعه به مرکز موزه های لرستان تبدیل شود». آقای طالبیان در خصوص قصد استاندار لرستان در تبدیل سربازخانه به هتل می گوید: « هر گونه اقدام در حریم قلعه باید با فرآیند بررسی کارشناسی و بر اساس تصمیم کارشناسی سازمان میراث فرهنگی انجام گیرد و در مورد تصمیم مسئولین استان برای تبدیل ساختمان سربازخانه به هتل طرحی به سازمان ارائه نشده است»  ( روزنامه همشهری).

به فرض که اصلاً ساختمان سربازخانه در عرصه قلعه واقع نبود و در خارج از حریم قلعه بود و در این خصوص هیچ مانعی برای احداث هتل وجود نداشت، سند این ساختمان به نام میراث فرهنگی یا دولت نمی باشد و با توجه به تملک ارتش بر آن و در نوبت بودن صدور سند بنام ارتش، در شرایط فعلی هیچ کس نمی‌تواند که در آن دخل و تصرف کند.

اینجانب، بی توجهی استاندار به مقررات و نظرات کارشناسان و زیان آن برای ثبت جهانی قلعه را به آقای سلطانی فر رئیس محترم میراث فرهنگی و گردشگری بیان نمودم که ایشان اظهار داشتند، مجموعاً سازمان موافق چنین کاری نیست، لکن استاندار اصرار به این کار دارند و گفته است حل مشکلات به پای خودم.

چرا استاندار محترم با استفاده ازموقعیت استاندار بودن، برای تصرف حریم قلعه عجله دارد و با چه هدفی چنین مسئولیتی را می پذیرد؟ چرا استاندار در این معامله هم نقش فروشنده و هم نقش خریدار را با هم بازی می کند و می خواهد وارث و شریک ناخوانده، برای میراث پدران ما درست کند؟

هم اکنون بیش از ده هزار شیء عتیقه ارزشمند در معرض آسیب و بدون جا و مکان در زیرزمین قلعه نگهداری می‌شوند که قرار بود ساختمان سربازخانه برای موزه این اشیاء لحاظ شود.

اگرعرصه قلعه کامل آزاد شود و تحت مدیریت یکپارچه میراث فرهنگی و گردشگری قرار بگیرد، با استفاده از بناهای آماده در این عرصه، می‌توان مجموعه‌ای از موزه های مختلف ایجاد نمود و از وجود چشمه پرآب گلستان باغ موزه‌ها و آب نماهای زیبا خلق کرد که دل مشتاقان میراث و صنایع دستی و گردشگری را به شوق دیدار به حرکت درآورد.

جناب آقای رئیس جمهور؛ درمأموریتی به فرانسه با آقای دکتر جلالی سفیر محترم جمهوری اسلامی در  مقر یونسکو ملاقات نمودم و دو موضوع معطل مانده ثبت دائم جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد و پل های تاریخی لرستان را با وی مطرح کردم که در دستور کار قرار بگیرند. ایشان ضمن استقبال، اظهار داشتند که یونسکو یک ظرفیت برای ثبت میراث ملل در حافظه تاریخ است  و همه می توانند آثار فرهنگی خود را به ثبت و حافظه جهانی بسپارند.این کار نیاز به تهیه اطلاعات دارد که باید مسئولین شهر و استان این اطلاعات را فراهم بکنند که بتوانیم آنها را طرح و دفاع کنیم و  اگر کمک و راهنمایی بخواهند هم می توانیم به آنها یاری دهیم.

اما ملاحظه می فرمایید که مسئولین محترم استان ما به جای استفاده از فرصت در ثبت جهانی قلعه، به قطعه فروشی عرصه آن فکر می کنند.

جناب آقای دکتر روحانی؛ اجرای این طرح در واقع چوبی است که لای چرخ ثبت دائم جهانی قلعه فلک الافلاک، برای همیشه تاریخ خواهد ماند. لذا دستور فرمایید حداقل فضای مجازی رصد شود تا از میزان مخالفت افکار عمومی اعم از صاحب نظران و عامه مردم خرم آباد با طرح پیشنهادی استاندارمطلع گردید.

جناب آقای دکتر روحانی رئیس جمهورمحترم ؛ به عنوان خدمتگزار مردم از حضرتعالی تقاضا می نمایم دستور فرمایید ضمن جلوگیری از اقدامات استاندار لرستان و کان لم یکن نمودن طرح تصرف ساختمان سربازخانه به بهانه هتل، از هر اقدام غیر کارشناسی مغایر با استانداردهای ملی و بین المللی در رابطه با قلعه فلک الافلاک جلوگیری به عمل آید و به سازمان مدیریت و برنامه و بودجه اعلام فرمایید در پرداخت مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی اطراف قلعه تسریع نماید، تا با آزادی کامل عرصه و مدیریت یکپارچه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر قلعه، در ثبت دائم جهانی آن در فرصت باقی مانده تسهیل گردد.

 ابراهیم آقامحمدی

نماینده مردم شریف خرم آباد و چگنی

در مجلس شورای اسلامی 

 

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
جمعي از كار كنان رسمي كار گري بهزيستي استان لرستان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
جناب آقاي انوشيروان محسني بند پي رياست محترم سازمان بهزيستي كشور سلام علیکم

احتراماً به استحضار می رساند تعدادی از نیروهای فعال و کاردان در این اداره کل تحت عنوان رسمی کارگری مشغول به انجام وظیفه هستیم که اغلب دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی بوده که متاسفانه مزایای مندرج در احکام کارگزینی و سایر مزایای جانبی از جمله بدی آب و هوا، محرومیت مناطق جنگی حق تحصیلات دانشگاهی و سختی کار و … شامل ما نمی شود.
جالب اینکه چارت خالی سازمانی داریم که با توجه به سوابق و تخصصی که هر کدام از ما در مشاغلی که سالها در آن کار می کنیم و تجربه کافی را کسب نموده ایم. در اداره ای که در آن هستیم حتی اگر چارت خالی نیز نداشته باشد مسئولین محترم سازمان می توانند از مرکز درخواست پست جدید نمایند.
حال این این سوال برای همه ما پیش آمده که ما واقعاً چه نوع استخدامی هستیم نه مثل کارگران مشمول قانون کاریم و نه مانند همکاران خدمات کشوری!نه مثل همكاران قراردادمعين ! موقع پرداخت پاداش پایان سال، عیدی ما باید اندازه مبلغ عیدی کارمندان رسمی باشد چونکه حقوق ما از محل بند (( و )) تبصره ۱۹ قانون بودجه و از طریق خزانه پرداخت می شود. اگر تفاوت ما از نوع بیمه باشد که نیروهای پیمانی و قرادادهای کار معین نیز بیمه تأمین اجتماعی می باشند!
مسئولین باید به این امر مهم توجه داشته باشند که ما کارگر شرکتهای خصوصی و یا کارخانجات نیستیم بلکه ما به استخدام سازمانی کاملاً دولتی درآمده ایم. لذا جهت احقاق حقوق و پرهیز از تبعیض و ایجاد عدالت اداری ما کارکنان رسمی کارگری شاغل در اداره دولتی خواهان تبدیل وضعیت در قالب طرح از رسمی کارگری به رسمی کشوری و یا پیمانی می باشیم تا بتوانیم همانند کارکنان رسمی از قانون نظام هماهنگ و خدمات کشوری بهره مند شویم.این مشکل کلیه همکاران رسمی کارگری بهزیستی سراسر کشور می باشد
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۷
تازه از خواب بیدار شدی!
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار