دومین جشنواره موسیقی فولکلور مازندران با نام موسیقی بومی البرزنشینان لیلم امروز در ساری آغاز به کار کرد.
کد خبر: ۵۳۰۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۸ 28 November 2017
به گزارش تابناک : این جشنواره با محوریت حفظ موسیقی غنی مازندران و شناخت استعدادهای پنهان در حوزه موسیقی بومی و نیزحمایت از هنرمندان این حوزه، سه شنبه تا جمعه دهم آذر در ساری برگزار می شود. 
در پایان مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره، در مجموع بخش‌های انفرادی و گروهی، تعداد 293 هنرمند آثار خودرا به جشنواره ارسال کردند. 
از این تعداد شرکت کننده با بررسی هیئت انتخاب دومین جشنواره البرزنشینان لیلم، 22 نفر در بخش آوازمحلی، 20 نفر در بخش دسرکوتن، 18 نفر در حوزه دوتار، دو نفر در بخش سرنا، چهار نفر در بخش قرنه، 11نفر در کمانچه محلی، 13نفر در بخش لگن نوازی و 20نفر در رشته لله وا به بخش رقابتی این دوره از جشنواره موسیقی بومی لیلم راه یافتند. 
دبیر دومین جشنواره البرزنشینان لیلم با اشاره به راه یابی هفت گروه مازندرانی به این جشنواره یادآور شد: نخستین بار بخش پژوهش نیز به جشنواره اضافه شد که تا آخرین روز ارسال آثار هفت مقاله پژوهشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. 
محمدمحمدی خاطرنشان کرد: تعداد هشت گروه البرزنشین در بخش جنبی و دو گروه خارجی از افغانستان و جمهوری آذربایجان در بخش بین‌الملل جشنواره به اجرای برنامه می‌پردازند. 
محمدی خاطرنشان کرد: امسال در مقایسه با دوره نخست برگزاری این جشنواره، هنرمندان بومی، بویژه جوانان استقبال بیشتری نشان دادند. 
لیلم در زبان مازندرانی به معنی منطقه سرسبز محصور شده با درختان است. 
دومین «لیلم»» در ساری و چهار شهر مازندران 
دومین جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان لیلم با حضور هفت گروه از مازندران، شش گروه از استان‌های دیگر و دو گروه بین‌المللی در ساری آغاز به کار کرد. 
گروه «اسارهسو» به سرپرستی کریم کمالیفر، «تبری نوا» به سرپرستی امین باکوئی کتریمی، «تیتیوا» به سرپرستی حسین جهانی نسب، «چاربیدار» به سرپرستی ابوالقاسم قاسم پور، «سر ونگ» به سرپرستی محمدمهدی وظیفه‌شناس، «مازرون» به سرپرستی رضا دیو سالار و گروه «هرایی» به سرپرستی خیرالله قاسمی گرجی در بخش گروهی جشنواره موسیقی البرزنشینان لیلم به هنرنمایی و رقابت با یکدیگر می‌پردازند. 
در بخش جنبی جشنواره نیز گروهای موسیقی «آوای کتول» به سرپرستی سید احمد حسینی از علی‌آباد کتول و «تلار» به سرپرستی حمید گوهر نیا از استان گیلان و «سارنگ قزوین» به سرپرستی مهرداد جعفری، «شقایق‌های کال پوش» به سرپرستی علی‌اصغر حاتمی از استان سمنان، «کادوس تالش» به سرپرستی آرمین فریدی، «مقامچیلار» به سرپرستی غفور امانیان از بندر ترکمن به هنرنمایی پرداخته و نوای خوش موسیقی اصیل بومی مناطق مختلف را به تماشاچیان جشنواره عرضه می‌کنند. 
در بخش موسیقی بین‌الملل نیز دو گروه «پرستوهای مهاجر» و «عاشیقلارمیشو» از کشورهای افغانستان و آذربایجان نیز در این جشنواره حضور یافته و خارج از بخش رقابتی به اجرای برنامه می‌پردازند. 
با آغاز به کار جشنواره ازهفتم آذرماه گروه‌های مقامچیلار، تلار، پرستوهای مهاجر و تبری نوا در ساری و گروه‌های موسیقی عاشیقلار میشو، کادوس و سارنگ در آمل اجرای خود را به نمایش می‌گذارند. 
روز چهارشنبه هشتم آذرماه نیز آوای کتول، عاشیقلار میشو، اساره سو و کادوس در ساری و مقامچیلار، تلار و مازرون در آمل و تی تی وا، پرستوهای مهاجر و هرایی در بهشهر و تبری نوا، سارنگ و شقایق‌های کال پوش در قزوین هنرنمایی می‌کنند. 
نهم آذرماه هم‌زمان با روز پایانی جشنواره نیز گروه‌های گلوا، شقایق‌های کال پوش، عاشیقلار میشو، تی تی وا در ساعت 18 و گروه‌های موسیقی تلار، پرستوهای مهاجر، سارنگ و مازرون در ساعت 21 در ساری و آوای کتول، چاربیدار و کادوس در بهشهر به اجرای موسیقی می‌پردازند. 
جشنواره البرزنشینان لیلم از هفتم تا 9 آذر در شهر ساری، میدان هلال‌احمر، بلوار امام رضا (ع) سالن آمفی‌تئاتر هلال‌احمر از ساعت 18 در دو روز سه‌شنبه و چهارشنبه و 18 و 21 در روز پایانی پذیرای علاقه‌مندان است. 
در بهشهر نیز این جشنواره در مجتمع فرهنگی و هنری بصیرت و در آمل مجتمع فرهنگی هنری ولیعصر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل و در شهر سمنان نیز در مجتمع فرهنگی و هنری کومس ازهفتم تا 9 آذرماه سال جاری از ساعت 18 برگزار می‌شود.






منبع : ایسنا 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار